Handling og trimning

Danish-showbeagles.dk                              Ahlen-showbeagles.dk

________________________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________________________________

Kulturen

På ægte amerikansk vis starter udstillingen med at afspille nationalhymnen, mens alle vender sig mod et ophængt flag og holder hånden på hjertet. Det giver en vis stemning at starte på.


Selve kulturen omkring udstillingen var præget af benhård business og ikke hobby og familiehygge, som vi for det meste er vant til herhjemme.

Mange beagler har professionel handler (agent), som rejser rundt i landet og udstiller flere gange om ugen. Måske er det derfor, der er en klasse, som hedder "Bred by exhibitor", for at få nogle af opdrætterne i ringen selv. Ofte lever ejerne blot højt på den prestige det er at have en "vinderhund".

Fra pålidelig kilde hørte vi, at #1-beaglen i USA har et årligt annoncebudget på 120-150.000 USD. Det vil den aldrig kunne tjene ind igen - bl.a. fordi den altid er på farten og dermed aldrig er hjemme og klar til avlstjeneste, hvilket faktisk er et problem i USA, men det siger lidt om, hvad der står på spil.

Jeg efterlyste på et tidspunkt lidt glæde og spontanitet i ringen, men det skyldes måske, at det ikke var ejerne selv, som var inde med hunden. Der var meget stille, bortset fra at publikum klappede hver eneste gang en hund "var på" - uanset hvordan den så ud, og hvad resultatet blev. Hver gang en hund var i bevægelse, blev der klappet.

Handling

Alle beagler viste sig perfekt i ringen. Alle stod selv med halen højt på rette tid og sted. Meget imponerende, men lidt mekanisk. Senere blev jeg opmærksom på fænomenet "happy legs", som bruges til at træne på:

Fra lille hvalp placeres hunden på 4 stk. ca. 10 cm høje klodser, mens den står i galge på trimmebordet. Inden længe har den lært at det er ubehageligt at "falde ned" og lærer på den måde at blive stående helt stille - i meeeget lang tid.

Et sæt "happy legs" gik på en af auktionerne for 165 USD!


Der var ingen ballade og dårlige temperamenter og næsten ingen støj fra hundene. Men mange af hundene kunne heller ikke larme ret meget, eftersom det er almindeligt at "debarke" de mest højlydte eksemplarer. Dvs. at de får fjernet noget af stemmebåndet, så de ikke kan gø. Det varer dog ikke længe, før de kan lære sig at "gø" på en anden og mere hæs(lig) måde.

Trimning / grooming

Det var et kapitel for sig. Et helt område i salen var indhegnet, og plastic rullet ud på gulvet for at imødegå de kæmpe kufferter med remedier, som blev transporteret ind.

Og så blev der ellers klippet og sprøjtet og kridtet og malet fra morgen til aften. Nogle af de sorte sadler var så kulsorte, og så skarpt kantet, at det så fuldstændig absurt ud, mens andre var dygtigt udført.


Mange af halerne havde flotte faner - nogle både for og bag. De klippes og føntørres lige inden de skal i ringen, og handlerne kører hele tiden fingrene igennem for at få dem til at stritte.