Udstilling i USA

Danish-showbeagles.dk                              Ahlen-showbeagles.dk

Opdateret: 02.04.2015

________________________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________________________________

34th National Speciality Show - Sturbridge, MA


The National 2004

I 2004 tog vi turen til Sturbridge, Massachusetts for at opleve, hvordan den amerikanske beagleklub afholder deres "Very Special Show". Det blev en oplevelsesrig uge med beagleaktiviteter fra morgen til aften.

The National Beagle Club of America og The Southern New York Beagle Club, som er en regional beagleklub, afholdt arrangementet i fællesskab og programmet var meget omfattende med lydighed, sweepstake for hvalpe og veteraner samt to udstillingsdage - en for hver af de to størrelsesvarianter 13" og 15". Derudover flere seminarer og møder, velkomstparty, fundraising og gallamiddag.




Kulturen

På ægte amerikansk vis starter udstillingen med at afspille nationalhymnen, mens alle vender sig mod et ophængt flag og holder hånden på hjertet. Det giver en vis stemning at starte på.


Selve kulturen omkring udstillingen var præget af benhård business og ikke hobby og familiehygge, som vi for det meste er vant til herhjemme.

Mange beagler har professionel handler (agent), som rejser rundt i landet og udstiller flere gange om ugen. Måske er det derfor, der er en klasse, som hedder "Bred by exhibitor", for at få nogle af opdrætterne i ringen selv. Ofte lever ejerne blot højt på den prestige det er at have en "vinderhund".

Fra pålidelig kilde hørte vi, at #1-beaglen i USA har et årligt annoncebudget på 120-150.000 USD. Det vil den aldrig kunne tjene ind igen - bl.a. fordi den altid er på farten og dermed aldrig er hjemme og klar til avlstjeneste, hvilket faktisk er et problem i USA, men det siger lidt om, hvad der står på spil.

Jeg efterlyste på et tidspunkt lidt glæde og spontanitet i ringen, men det skyldes måske, at det ikke var ejerne selv, som var inde med hunden. Der var meget stille, bortset fra at publikum klappede hver eneste gang en hund "var på" - uanset hvordan den så ud, og hvad resultatet blev. Hver gang en hund var i bevægelse, blev der klappet.

The National Beagle Club, USA

The National Beagle Club blev stiftet i 1887 og er overklubben i USA og den, som er registreret i The American Kennel Klub. Derudover findes et antal regionale speciality klubber og en masse lokale klubber - primært for jagtfolket.

NBC er først og fremmest en field club, dvs. at det primære formål er at bruge beaglen til jagt, og alle andre aktiviteter er nedtonet i klubben. De "rigtige" medlemmer er alle jagtfolk, som betaler ca. 150 USD i medlemsskab om året, og har én stemme hver, mens de som primært dyrker andre aktiviteter med beaglerne, er "Supporting (confirmation) members" til halv pris. Til gengæld har de også kun én stemme tilsammen.


Copyright © All Rights Reserved